Eseménydús hétvégén vannak túl íjászaink. Az országos edzőképzést szerveztek jelenlegi székhelyükön a volt Szent-Györgyi Szakközépiskolában és Molnár József nemzetközileg is elismert íjászuk a Világjátékokon történő részvételért küzdött.

Március 25-én kezdetét vette a nyugati régióban a sportíjász edzők képzése. Nagy öröm számunkra, hogy ennek az eseménynek Szombathely városa ad otthont, és egy kis időre az íjászat központjává válhat. A képzés a NiburSE - Haladás VSE szervezésében történt, amit a Magyar Íjász Szövetség nemzeti edzői tartanak két tavaszi hétvégén. Az utolsó nap a jelentkezők egy vizsgával fejezik be a kurzust.

Első szintű edzők képzése már elengedhetetlen volt a fejlődés érdekében, így egyesületünkből 5 fő jelentkezett a képzésre. Ezzel is bebizonyították, hogy elkötelezettek és lojálisak a sportíjászat felé.

A képzés mellett a kinti szezon már javában zajlik és szombaton elstartolt a Terepíjász szakág is. Pakson került megrendezésre a Terep Évadnyitó verseny, ahol (valószínűsíthető) eldőlt, hogy ki utazik a soron következő Világjátékokra. Tavalyi dublini VB után sikerült Magyarországnak kvótát szereznie, de a mostani hétvégéig még nem lehetett tudni, hogy ki utazik majd a nagyszabású rendezvényre. A országból két versenyző kapott esélyt a részvétel feltételeinek teljesítésére. Molnár József, a Haladás VSE versenyzője, és Kakas István között dőlt el, hogy kit delegál a Magyar Íjász Szövetség. Sajnos, ezt a szombati verseny teljesítménye döntötte el, ahol Kakas István bizonyult jobbnak, bár a szövetség hivatalos állásfoglalást nem adott még ki. Valószínű, hogy Molnár József tartalékosként vesz részt majd a Világjátékokon. A hétvégi teljesítmény a versenyen egy harmadik helyre volt elegendő.

Banda Tibor Szövetségi Kapitány
text
text
text
text
text
text
text
text

Két érmet gyűjtöttek be íjászaink a 3D Országos Bajnokságon. Tomsics Balázs csupán három, míg Kukorelli Edit nyolc ponttal maradt le...
Kukorelli Edit révén egy bronzérmet gyűjtöttek be sportíjászaink az Örkényben megrendezett 3D Grand Prix-versenyen. Az utóbbi időben remekül szereplő Tomsics...
Hosszú idő után ismét szabadtéri edzéseket is tarthat klubunk sportíjász szakosztálya. Az új pálya a Homok úti régi szabadidőközpont területén...
Egyesületünk összesen tíz versenyzővel képviseltette magát az Écsen megrendezett 3D versenyen. Sportíjászaink közül Tomsics Balázs, Szabolcsi Bence és Kukorelli Edit...
Két éremmel kezdték meg a 3D szabadtéri szezont klubunk íjászai. A Falsőtárkányban megrendezett Grand Prix-viadalon Tomsics Balázs első, míg Kukorelli...
text
text
text
text

Szeretném, ha Szombathelyen és környékén minél többen íjászattal foglalkoznának (ki hobbi, ki verseny szinten). Úgy döntöttem, hogy indítok külön edzést a kezdők és az utánpótlás versenyzők számára. Ezt a sportot szinte bárki bármikor elkezdheti, sőt azt szoktam mondani, minél idősebb vagy annál nyugodtabb is.

Az oktatás egyénre szabott tematika alapján történik. Mivel egyéni sportág, ezért mindenkinek máshol tart a fejlettségi szintje. Feladatomnak érzem, hogy az utánpótlás versenyzők, olyan közegbe kerüljenek, ahol a sport, a fejlődés, a tanulás és a barátság a legfontosabb. Első hónapokban nem szükséges a felszerelés, mindent biztosítunk. 

Gyerekeknél alapvető a helyes technika megtanítása. Mivel az íjászat az egyik legösszetettebb sportág elég sok odafigyelést és koncentrációt igényel. Ezzel elősegítve a gyerekek teljesítőképességét és eredményességét az iskolában. Az íjászat lépcsőin haladva, megtanuljuk, hogyan lehetünk kitartóak, hogyan küzdjük le és álljunk fel egy kudarc után. Segítem a gyerekeket abban, hogy a sport által megtanult dolgokat, hogyan tudják beépíteni a mindennapi életükbe. Emellett folyamatosan felkészítem őket különböző versenyekre, országos bajnokságokra és Diákolimpiára. 

További információért keressetek bizalommal!

Takács Gergő

+36 30 6300 237

takacs.gergo@haladasvse.hu

6 éve vagyok a Haladás VSE Sportíjász Szakosztályának vezetője. Az út, amin idáig jöttünk rögös volt. Sok siker és kudarc tarkítja életünk. De sosem kívántam másik csapatot; az én csapatom a legjobb! Mindenkire egyformán büszke vagyok.  Csapatvezetőnek és edzőnek lenni, nem könnyű feladat. Sajnos, sokan elfelejtik, hogy felelőlesek vagyunk a hozzánk csatlakozó emberekért. Támaszt és biztonságot kell nyújtanunk a gyerekek és a fiatalkorú versenyzők számára.

A csapattal elszakíthatatlan bizalom fűz össze minket, ami hosszú idő alatt fonódott össze. Felelősséggel tartozom irántuk és fordítva. Tudom, hogy követnek és támogatnak. Tudják, mit szeretnék elérni és tudják, hogy számíthatnak rám. Sosem az ego vitt előre, mindig azt néztem, ami a csapat érdeke. Szabályokat hozunk, amik azért vannak, hogy a csapat együtt maradjon, és együtt haladjanak a célok felé. A vezető a csapatért dolgozik, a csapat a vezetőért, ez szimbiózis. Ez tartja mozgásban az egészet. 

Hiszünk abban, amit csinálunk, és hiszünk egymásban. Ez a Nibur SE filozófiája! 

2010-ben volt egy álmom, ami már nem csak enyém, hanem az övüké, a miénk!

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com