Íjászaink a hosszú hétvége alatt sem pihentek. Csapatunk egy része az edző képzés utolsó etapján vett részt, míg másik részük az Ajkán megrendezendő 30 célos versenyen mérettette meg magát.

Mai nappal vizsgáztak a tanítványok a 4 napos képzés után, aminek az első két alkalma még márciusban volt. Mind az öt sportolónk sikeresen teljesítette a vizsgát. Az ifjú edző palánták már izgatottan várják, hogy élesben is kipróbálhassák a megszerzett a tudást. Az edzői létszámunk már hat főre bővült, ezért a jövőben sokkal több edzés lehetőséget tudunk biztosítani tagjaink számára. 

Az Ajkán megrendezett verseny technikás célokkal volt tarkítva. Csapatunk viszonylag nagy létszámmal érkezett a megmérettetésre. Az egész napra jellemző jó kedvet még a néha fújdogáló hideg szellő sem tudta elrontani. A nagy számban érkező versenyzők között ismét sikerült néhány kategóriába a csúcsra érni és pár dobogós helyezést is hazahozni. 

Takács Gergő: "Nagy megelégedettséggel tölt el, hogy sportolóim és versenyzőm, ilyen nagy aktivitással és létszámban vesznek részt a sportéletben. Büszke vagyok, hogy öt új edzővel bővült a szakmai stábunk és természetesen a versenyen elért eredményekre is. Külön öröm számomra, hogy van olyan versenyzőm, aki a hétvégén most állhatott először a dobogóra."

Új edzők az egyesületnél: Somlai Krisztina, Tomsics Balázs, Tóth Zoltán, Baranyai Tamás, Talpas Gy. Csaba

Ajkai eredmények: Molnárné T. Szilvia TR-RB 1. hely | Hodács Viola LB 1. hely | Gellén László HU 1. hely | Donázy Imola HU 1. hely | Seres Armand CRB 2. hely | Berényi Péter TR-RB 3. hely

text
text
text
text
text
text
text
text

Két érmet gyűjtöttek be íjászaink a 3D Országos Bajnokságon. Tomsics Balázs csupán három, míg Kukorelli Edit nyolc ponttal maradt le...
Kukorelli Edit révén egy bronzérmet gyűjtöttek be sportíjászaink az Örkényben megrendezett 3D Grand Prix-versenyen. Az utóbbi időben remekül szereplő Tomsics...
Hosszú idő után ismét szabadtéri edzéseket is tarthat klubunk sportíjász szakosztálya. Az új pálya a Homok úti régi szabadidőközpont területén...
Egyesületünk összesen tíz versenyzővel képviseltette magát az Écsen megrendezett 3D versenyen. Sportíjászaink közül Tomsics Balázs, Szabolcsi Bence és Kukorelli Edit...
Két éremmel kezdték meg a 3D szabadtéri szezont klubunk íjászai. A Falsőtárkányban megrendezett Grand Prix-viadalon Tomsics Balázs első, míg Kukorelli...
text
text
text
text

Szeretném, ha Szombathelyen és környékén minél többen íjászattal foglalkoznának (ki hobbi, ki verseny szinten). Úgy döntöttem, hogy indítok külön edzést a kezdők és az utánpótlás versenyzők számára. Ezt a sportot szinte bárki bármikor elkezdheti, sőt azt szoktam mondani, minél idősebb vagy annál nyugodtabb is.

Az oktatás egyénre szabott tematika alapján történik. Mivel egyéni sportág, ezért mindenkinek máshol tart a fejlettségi szintje. Feladatomnak érzem, hogy az utánpótlás versenyzők, olyan közegbe kerüljenek, ahol a sport, a fejlődés, a tanulás és a barátság a legfontosabb. Első hónapokban nem szükséges a felszerelés, mindent biztosítunk. 

Gyerekeknél alapvető a helyes technika megtanítása. Mivel az íjászat az egyik legösszetettebb sportág elég sok odafigyelést és koncentrációt igényel. Ezzel elősegítve a gyerekek teljesítőképességét és eredményességét az iskolában. Az íjászat lépcsőin haladva, megtanuljuk, hogyan lehetünk kitartóak, hogyan küzdjük le és álljunk fel egy kudarc után. Segítem a gyerekeket abban, hogy a sport által megtanult dolgokat, hogyan tudják beépíteni a mindennapi életükbe. Emellett folyamatosan felkészítem őket különböző versenyekre, országos bajnokságokra és Diákolimpiára. 

További információért keressetek bizalommal!

Takács Gergő

+36 30 6300 237

takacs.gergo@haladasvse.hu

6 éve vagyok a Haladás VSE Sportíjász Szakosztályának vezetője. Az út, amin idáig jöttünk rögös volt. Sok siker és kudarc tarkítja életünk. De sosem kívántam másik csapatot; az én csapatom a legjobb! Mindenkire egyformán büszke vagyok.  Csapatvezetőnek és edzőnek lenni, nem könnyű feladat. Sajnos, sokan elfelejtik, hogy felelőlesek vagyunk a hozzánk csatlakozó emberekért. Támaszt és biztonságot kell nyújtanunk a gyerekek és a fiatalkorú versenyzők számára.

A csapattal elszakíthatatlan bizalom fűz össze minket, ami hosszú idő alatt fonódott össze. Felelősséggel tartozom irántuk és fordítva. Tudom, hogy követnek és támogatnak. Tudják, mit szeretnék elérni és tudják, hogy számíthatnak rám. Sosem az ego vitt előre, mindig azt néztem, ami a csapat érdeke. Szabályokat hozunk, amik azért vannak, hogy a csapat együtt maradjon, és együtt haladjanak a célok felé. A vezető a csapatért dolgozik, a csapat a vezetőért, ez szimbiózis. Ez tartja mozgásban az egészet. 

Hiszünk abban, amit csinálunk, és hiszünk egymásban. Ez a Nibur SE filozófiája! 

2010-ben volt egy álmom, ami már nem csak enyém, hanem az övüké, a miénk!

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com