Vesszők helyett ezúttal is az elismerések repkedtek a Haladás íjászszakosztályának bankettjén. A kifogástalanul megszervezett évzáró eseményt a szombathelyi Deck Bistroban tartották meg. Csakúgy, mint egy éve, idén is számos siker kísérte a szakosztály mindennapjait,  kibővítve kiemelt rendezvények szervezésével . Az eseményen a sportolók, edzők és a szakmai stáb képviselői is megjelentek,  a könnyed hangulatban zajló  találkozón magas volt a résztvevők száma is.

Az összegző eseményeknek ritkán a szakmai mélyelemzések adják a muníciót, sokkal inkább jellemző az ilyen bankettekre,  hogy frigyre lép a jókedv és a kapcsolatok ápolása. Elvégre egy sportszakosztály mindennapjait,  a versenyzőket érő impulzusokat,  a közösség problémáit vagy sikereit valahol meg kell beszélni hivatalos formában is. Takács Gergő annak idején útjára indította az íjászok Haladás tagságát,  a szombathelyi mamutklub és a lövészek pedig azóta is kiváló kapcsolatot ápolnak egymással. Hétköznapisággal annyira nem vádolható a sportíjászat,  a nagy egyesületekhez való csatlakozás is ritkaságszámba megy. A recept Szombathelyen működik,  az íjászoknak van támogatása a helyi tradícionális klub által, miközben a Haladás számára csak úgy szállítja a hazai és nemzetközi sikereket a sportág. 

A negyedik alkalommal összerázott bankettnek ugyan nem ez volt az apropója, de a helyzet jól rámutat egy, az átlagemberek által kevésbé ismert egyéni sportág lehetőségeire. A szakosztály szempontjából az idei év bár nem volt vízválasztó,  egynémely olyan alkalommal szolgált,  ami mindenképpen kuriózumnak számít . Egy rövidebb időszakot követően máshova rendezkedett be az edzések vezetése,  januártól már nem a korábbi Szent-Györgyi iskolában zajlanak a tréningek, hanem a TDK Epcos volt telephelyén lakították át egy csarnokot a szakosztály emberei.

A regionális illetve nemzetközi versenyekben sem volt hiány, kiemelkedő  Tomsics Balázs kétvölgyi OB- győzelme,  Molnár József pedig a nemzetközi színtéren ért el sikereket. A hölgyek között Hodács Viola bizonyult a legjobbnak, kislánya mellett tért vissza az aktív sportoláshoz.  Az év utánpótlás versenyzője lankadhatatlan szorgalma miatt Baranyai Levente, míg az újonc kategóriában Gombkötő Lajos bizonyult a legjobbnak.  A taglétszám megőrzése és ápolása mellett nívós versenyek is fémjelezték a működését. Izgalmas történetszála az idei évnek a sárváron megrendezett Guinness-rekord kísérlet, mely széles programkínálatával igazi kánaán volt a lövészek és az íjászatot kedvelők számára.  Az egyesület jövőbeli tervei a financiális stabilitás,  szakmai eredmények és az utánpótlás-bázis növelésének oszlopain nyugszik,  így munkában alighanem bővelkedik majd a következő esztendő is. A sportlövészet amúgy sem nyugalmas mozgásforma,  a látszat ellenére komoly mentális és fizikális erőkifejtés kíséri a dolgos hétköznapokat. 

Díjak, elismerések:

Év Újonca:  Gombkötő Lajos
Év Utánpótlás Versenyzője:  Baranyai Levente
Év Női Íjásza: Hodács Viola
Év Férfi Íjásza: Tomsics Balázs
Év Nemzetközi Íjásza:  Molnár József

text
text
text
text
text
text
text
text

A Magyar Íjász Szövetség Molnár Józsefet választotta a 2021-es esztendő legjobb terepíjászának. Egyesületünk világbajnok és Európa-bajnok versenyzőjének első alkalommal ítélték...
Többszörös Európa Bajnok íjászunk, Molnár József “Dodesz” felépülése után már nagy erőkkel készül a 2021-es szezonra. Tavalyi évét a korona-vírus...
Bár az eredeti versenynaptárban szereplő programból csak a hazai erőpróbákat sikerült megrendezni, így is komoly eredményeket értek el egyesületünk sportíjászai.
Két érmet gyűjtöttek be íjászaink a 3D Országos Bajnokságon. Tomsics Balázs csupán három, míg Kukorelli Edit nyolc ponttal maradt le...
Kukorelli Edit révén egy bronzérmet gyűjtöttek be sportíjászaink az Örkényben megrendezett 3D Grand Prix-versenyen. Az utóbbi időben remekül szereplő Tomsics...
text
text
text
text

Szeretném, ha Szombathelyen és környékén minél többen íjászattal foglalkoznának (ki hobbi, ki verseny szinten). Úgy döntöttem, hogy indítok külön edzést a kezdők és az utánpótlás versenyzők számára. Ezt a sportot szinte bárki bármikor elkezdheti, sőt azt szoktam mondani, minél idősebb vagy annál nyugodtabb is.

Az oktatás egyénre szabott tematika alapján történik. Mivel egyéni sportág, ezért mindenkinek máshol tart a fejlettségi szintje. Feladatomnak érzem, hogy az utánpótlás versenyzők, olyan közegbe kerüljenek, ahol a sport, a fejlődés, a tanulás és a barátság a legfontosabb. Első hónapokban nem szükséges a felszerelés, mindent biztosítunk. 

Gyerekeknél alapvető a helyes technika megtanítása. Mivel az íjászat az egyik legösszetettebb sportág elég sok odafigyelést és koncentrációt igényel. Ezzel elősegítve a gyerekek teljesítőképességét és eredményességét az iskolában. Az íjászat lépcsőin haladva, megtanuljuk, hogyan lehetünk kitartóak, hogyan küzdjük le és álljunk fel egy kudarc után. Segítem a gyerekeket abban, hogy a sport által megtanult dolgokat, hogyan tudják beépíteni a mindennapi életükbe. Emellett folyamatosan felkészítem őket különböző versenyekre, országos bajnokságokra és Diákolimpiára. 

További információért keressetek bizalommal!

Takács Gergő

+36 30 6300 237

takacs.gergo@haladasvse.hu

6 éve vagyok a Haladás VSE Sportíjász Szakosztályának vezetője. Az út, amin idáig jöttünk rögös volt. Sok siker és kudarc tarkítja életünk. De sosem kívántam másik csapatot; az én csapatom a legjobb! Mindenkire egyformán büszke vagyok.  Csapatvezetőnek és edzőnek lenni, nem könnyű feladat. Sajnos, sokan elfelejtik, hogy felelőlesek vagyunk a hozzánk csatlakozó emberekért. Támaszt és biztonságot kell nyújtanunk a gyerekek és a fiatalkorú versenyzők számára.

A csapattal elszakíthatatlan bizalom fűz össze minket, ami hosszú idő alatt fonódott össze. Felelősséggel tartozom irántuk és fordítva. Tudom, hogy követnek és támogatnak. Tudják, mit szeretnék elérni és tudják, hogy számíthatnak rám. Sosem az ego vitt előre, mindig azt néztem, ami a csapat érdeke. Szabályokat hozunk, amik azért vannak, hogy a csapat együtt maradjon, és együtt haladjanak a célok felé. A vezető a csapatért dolgozik, a csapat a vezetőért, ez szimbiózis. Ez tartja mozgásban az egészet. 

Hiszünk abban, amit csinálunk, és hiszünk egymásban. Ez a Nibur SE filozófiája! 

2010-ben volt egy álmom, ami már nem csak enyém, hanem az övüké, a miénk!

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com