Ahogy telik 2019. úgy folyamatosan egyre több sporteredményt könyvelhetünk el. Versenyzőink továbbra sem tétlenkednek és sorra hozzák haza a kiérdemelt érmeket. Az elmúlt hónapokban is több versenyen vettünk részt, amelyekre tagjaink szorgalmasan készültek.

Májusban elindult az országos 3D Grand Prix sorozat. Az első forduló Pécelen került megrendezésre, ahol több ízben rendeztek már versenyt. Szakosztályunkból négyen vettek részt a megmérettetésen, Sajnos Seres Armand HU kategóriában technikai problémákkal küzdött így csak a 21. helyet tudta megszerezni. De Molnár József ismét felállhatott a dobogó második fokára. Tomsics Balázs íjváltás után az 5. helyen, míg Kondora Cecília a népes, mindamellett erős női mezőnybe a 12. helyen végzett.

A péceli verseny után Ajkára látogattunk, a már tradicionális versenyre ismét népes mezőny gyűlt össze. Négy versenyzők indult a versenyen, és mind a négyen dobogóra állhattak. Szabolcsi Bence, TR-RB gyerek kategóriában aranyérmet, Seres Armand a ezüstérmet, Gajdi József és Simon Zoltán bronzérmet szerzett a 30 célos versengésen.

A következő hétvége sem marad íjászverseny nélkül. Május 27-én elindult a Regionális 3D Bajnokság is Zalaegerszegen. A résztvevőknek 24 cél kellett leküzdenie két lövéses rendszerben. Területi szinten 4 fordulón kell részt venni, ahhoz, hogy az összetettben értékelésre kerüljön az eredményünk. A négy forduló legjobb három eredménye adja az idei év teljesítményét. Nyolcan indultunk a szomszéd megyében rendezett versenyen.  A második etap Écsen a Ring SE szervezésében kerül megrendezésre.

Eredmények: Baranyai Tamás – BB – 4. hely | Gajdi József – BB – 3. hely | Kondora Cecilia – TRRB – 5. hely | Molnár József – TRRB – 2. hely | Seres Armand – HU – 2. hely | Szabolcsi Bence – TRRB – 1. hely | Tomsics Balázs - TRRB – 5. hely

text
text
text
text
text
text
text
text

Kukorelli Edit révén egy bronzérmet gyűjtöttek be sportíjászaink az Örkényben megrendezett 3D Grand Prix-versenyen. Az utóbbi időben remekül szereplő Tomsics...
Hosszú idő után ismét szabadtéri edzéseket is tarthat klubunk sportíjász szakosztálya. Az új pálya a Homok úti régi szabadidőközpont területén...
Egyesületünk összesen tíz versenyzővel képviseltette magát az Écsen megrendezett 3D versenyen. Sportíjászaink közül Tomsics Balázs, Szabolcsi Bence és Kukorelli Edit...
Két éremmel kezdték meg a 3D szabadtéri szezont klubunk íjászai. A Falsőtárkányban megrendezett Grand Prix-viadalon Tomsics Balázs első, míg Kukorelli...
Két éremmel kezdték meg a teremversenyek időszakát a Haladás VSE íjászai. Seres Armand és Tomsics Balázs állhatott fel a dobogóra.
text
text
text
text

Szeretném, ha Szombathelyen és környékén minél többen íjászattal foglalkoznának (ki hobbi, ki verseny szinten). Úgy döntöttem, hogy indítok külön edzést a kezdők és az utánpótlás versenyzők számára. Ezt a sportot szinte bárki bármikor elkezdheti, sőt azt szoktam mondani, minél idősebb vagy annál nyugodtabb is.

Az oktatás egyénre szabott tematika alapján történik. Mivel egyéni sportág, ezért mindenkinek máshol tart a fejlettségi szintje. Feladatomnak érzem, hogy az utánpótlás versenyzők, olyan közegbe kerüljenek, ahol a sport, a fejlődés, a tanulás és a barátság a legfontosabb. Első hónapokban nem szükséges a felszerelés, mindent biztosítunk. 

Gyerekeknél alapvető a helyes technika megtanítása. Mivel az íjászat az egyik legösszetettebb sportág elég sok odafigyelést és koncentrációt igényel. Ezzel elősegítve a gyerekek teljesítőképességét és eredményességét az iskolában. Az íjászat lépcsőin haladva, megtanuljuk, hogyan lehetünk kitartóak, hogyan küzdjük le és álljunk fel egy kudarc után. Segítem a gyerekeket abban, hogy a sport által megtanult dolgokat, hogyan tudják beépíteni a mindennapi életükbe. Emellett folyamatosan felkészítem őket különböző versenyekre, országos bajnokságokra és Diákolimpiára. 

További információért keressetek bizalommal!

Takács Gergő

+36 30 6300 237

takacs.gergo@haladasvse.hu

6 éve vagyok a Haladás VSE Sportíjász Szakosztályának vezetője. Az út, amin idáig jöttünk rögös volt. Sok siker és kudarc tarkítja életünk. De sosem kívántam másik csapatot; az én csapatom a legjobb! Mindenkire egyformán büszke vagyok.  Csapatvezetőnek és edzőnek lenni, nem könnyű feladat. Sajnos, sokan elfelejtik, hogy felelőlesek vagyunk a hozzánk csatlakozó emberekért. Támaszt és biztonságot kell nyújtanunk a gyerekek és a fiatalkorú versenyzők számára.

A csapattal elszakíthatatlan bizalom fűz össze minket, ami hosszú idő alatt fonódott össze. Felelősséggel tartozom irántuk és fordítva. Tudom, hogy követnek és támogatnak. Tudják, mit szeretnék elérni és tudják, hogy számíthatnak rám. Sosem az ego vitt előre, mindig azt néztem, ami a csapat érdeke. Szabályokat hozunk, amik azért vannak, hogy a csapat együtt maradjon, és együtt haladjanak a célok felé. A vezető a csapatért dolgozik, a csapat a vezetőért, ez szimbiózis. Ez tartja mozgásban az egészet. 

Hiszünk abban, amit csinálunk, és hiszünk egymásban. Ez a Nibur SE filozófiája! 

2010-ben volt egy álmom, ami már nem csak enyém, hanem az övüké, a miénk!

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com