Tovább gyűjtögetjük érmeinket a nyár beindulásával is. Javában zajlik a 3D szezon, a versenyek száma is megsokszorozódott az elmúlt hetekben. A tikkasztó hőség ellenére íjászaink nagy kedvvel látogatják a hétvégi versenyeket. Az első regionális forduló után Örkény felé vettük az irányt, ahol a versenyzés mellett két tagunk bírói feladatokat is ellátott. A két napos verseny után Molnár József vadászreflex kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A következő héten az Alpok-Adria Terepversenyén erős mezőnyben Dodesz szintén a harmadik helyezést érte el, viszont itt már Barebow kategóriában. Szabolcsi Bence a Suli Íjász Bajnokság sikeres kvalifikációja után a budapesti döntőben kiegyensúlyozott teljesítménnyel a dobogó harmadik fokára állhatott fel serdülő korosztályban.

A Regionális Bajnokság második fordulója Écsen került megrendezésre. A Ring SE csapata kihívásokkal teli megoldásokkal helyezte ki a célokat. Egyesületünkből szintén többen neveztek a megmérettetésre. WA rendszerben szervezett versenyen közel 150 versenyző vett részt. Szabolcsi Bencének, Tomsics Balázsnak, és Donázy Imolának ezüstérmet sikerült megszereznie.
 
A már tradicionális versenynek számító Fix Pont 3D elnevezésű verseny igazán közkedvelt az íjászok között. Általában a szervezők nem sajnálják versenyzőinktől a távokat, viszont a kis célokat sem. Idén sem könnyítették meg számunkra a versenyzést és kellően technikás pályát sikerült építeniük a Nemesvámos közeli erdőben. Baranyai Tamás barebow kategóriában a második helyet, Tomsics Balázs vadászreflex kategóriában a harmadik, és Seres Armand HU kategóriában az első helyet szerezte meg. Végül a Grand Prix 3. fordulóján Szekszárdon Tomsics Balázs a bronzérmet tudta megszerezni, kimagaslóan magas döntőben lőtt pontszámával. 👍✌️
 
#archery #sportíjászat #szombathely #sport #100years
text
text
text
text
text
text
text
text

Kukorelli Edit révén egy bronzérmet gyűjtöttek be sportíjászaink az Örkényben megrendezett 3D Grand Prix-versenyen. Az utóbbi időben remekül szereplő Tomsics...
Hosszú idő után ismét szabadtéri edzéseket is tarthat klubunk sportíjász szakosztálya. Az új pálya a Homok úti régi szabadidőközpont területén...
Egyesületünk összesen tíz versenyzővel képviseltette magát az Écsen megrendezett 3D versenyen. Sportíjászaink közül Tomsics Balázs, Szabolcsi Bence és Kukorelli Edit...
Két éremmel kezdték meg a 3D szabadtéri szezont klubunk íjászai. A Falsőtárkányban megrendezett Grand Prix-viadalon Tomsics Balázs első, míg Kukorelli...
Két éremmel kezdték meg a teremversenyek időszakát a Haladás VSE íjászai. Seres Armand és Tomsics Balázs állhatott fel a dobogóra.
text
text
text
text

Szeretném, ha Szombathelyen és környékén minél többen íjászattal foglalkoznának (ki hobbi, ki verseny szinten). Úgy döntöttem, hogy indítok külön edzést a kezdők és az utánpótlás versenyzők számára. Ezt a sportot szinte bárki bármikor elkezdheti, sőt azt szoktam mondani, minél idősebb vagy annál nyugodtabb is.

Az oktatás egyénre szabott tematika alapján történik. Mivel egyéni sportág, ezért mindenkinek máshol tart a fejlettségi szintje. Feladatomnak érzem, hogy az utánpótlás versenyzők, olyan közegbe kerüljenek, ahol a sport, a fejlődés, a tanulás és a barátság a legfontosabb. Első hónapokban nem szükséges a felszerelés, mindent biztosítunk. 

Gyerekeknél alapvető a helyes technika megtanítása. Mivel az íjászat az egyik legösszetettebb sportág elég sok odafigyelést és koncentrációt igényel. Ezzel elősegítve a gyerekek teljesítőképességét és eredményességét az iskolában. Az íjászat lépcsőin haladva, megtanuljuk, hogyan lehetünk kitartóak, hogyan küzdjük le és álljunk fel egy kudarc után. Segítem a gyerekeket abban, hogy a sport által megtanult dolgokat, hogyan tudják beépíteni a mindennapi életükbe. Emellett folyamatosan felkészítem őket különböző versenyekre, országos bajnokságokra és Diákolimpiára. 

További információért keressetek bizalommal!

Takács Gergő

+36 30 6300 237

takacs.gergo@haladasvse.hu

6 éve vagyok a Haladás VSE Sportíjász Szakosztályának vezetője. Az út, amin idáig jöttünk rögös volt. Sok siker és kudarc tarkítja életünk. De sosem kívántam másik csapatot; az én csapatom a legjobb! Mindenkire egyformán büszke vagyok.  Csapatvezetőnek és edzőnek lenni, nem könnyű feladat. Sajnos, sokan elfelejtik, hogy felelőlesek vagyunk a hozzánk csatlakozó emberekért. Támaszt és biztonságot kell nyújtanunk a gyerekek és a fiatalkorú versenyzők számára.

A csapattal elszakíthatatlan bizalom fűz össze minket, ami hosszú idő alatt fonódott össze. Felelősséggel tartozom irántuk és fordítva. Tudom, hogy követnek és támogatnak. Tudják, mit szeretnék elérni és tudják, hogy számíthatnak rám. Sosem az ego vitt előre, mindig azt néztem, ami a csapat érdeke. Szabályokat hozunk, amik azért vannak, hogy a csapat együtt maradjon, és együtt haladjanak a célok felé. A vezető a csapatért dolgozik, a csapat a vezetőért, ez szimbiózis. Ez tartja mozgásban az egészet. 

Hiszünk abban, amit csinálunk, és hiszünk egymásban. Ez a Nibur SE filozófiája! 

2010-ben volt egy álmom, ami már nem csak enyém, hanem az övüké, a miénk!

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com