Üdvözlünk a NiburSE weboldalán

Az egyesület megalapításakor számos célt meghatároztunk, hogy működésünk során milyen irányelveket kövessünk. Elsődlegesen egy jó baráti társaságot szerettünk volna létrehozni, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez sikerült. Emellett fő célunk, hogy a fiatalok sportközpontú nevelést kapjanak, önfegyelemre, kitartásra és küzdésre neveljük őket. A sportíjászat népszerűsítése fontos feladatunk, hisz az emberek többsége sajnos nem is ismeri az íjászat adta lehetőséget. Mivel az egyik legösszetettebb sportágról beszélhetünk, így nagyfokú koncentrációt igényel minden egyes lövés és minden lövés egy újabb kihívást jelent a versenyző számára. Mint minden sportnak, ennek is meg van a saját technikája és elengedhetetlen a precizitásra törekvés.

Szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának hozzánk, akár csak hobbi szinten is, illetve egy nagy szakmai tudással és országos szinten elismert csapatot szeretnénk felépíteni.

A másik fő feladatunk, hogy minél jobb minőségű versenyeket szervezzünk a régiónkban, hogy az íjászok igényeit a maximálisan ki tudjuk elégíteni. Törekszünk a nemzetközi kapcsolatok kiépítésére is. Emellett megrendezzük a már méltán híres Walking Hunter versenyünket is. Reméljük, élményekben gazdagon tudjuk zárni 2018-t is.

 • 3D íjászat

  Te is túl sok Walking Dead sorozatot nézel? Talán velünk együtt Te is félsz egy Zombiapokalipszistől? Mi már 2010 óta készülünk rá, gyere Te is!

   
 • Sportíjászat

  Kedvenc szakágunk a 3D íjászat, de versenyzünk pályán és terepen is. 

   
 • Walking Hunter

  A Sétáló Vadász már évek óta járja Magyarországot! Bill Cole méltán híres versenye már tradiciót teremtett az íjászok között.

Sportíjászat

Kategória: Sportíjászat

Két éremmel kezdték meg a teremversenyek időszakát a Haladás VSE íjászai. Seres Armand és Tomsics Balázs állhatott fel a dobogóra.

Bővebben...

Kategória: Sportíjászat

Klubunk versenyzője, Molnár József fölényes győzelmet aratott a barebow kategóriában.

Az Unikornis Egri Íjász Sportegyesület szervezésében Felsőtárkányban rendezték meg a sportág országos bajnokságát. Az erőfelmérőn közel 300 sportoló indult, köztük a Haladás VSE képviseletében Molnár József. Versenyzőnk végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Az első napon az elérhető 280 pontból 261-et, míg a másodikon 276-ot ért el, így 537 ponttal kezdhette meg a döntőt, ahol 60-ból 57-et megszerezve 594-re növelte pontjai számát. Ezzel pedig óriási fölénnyel nyerte meg a barebow kategória küzdelmeit. Több mint 20 ponttal előzte meg a második helyen végző sárvári riválisát. Molnár József legközelebb az augusztus 19-én kezdődő szlovákiai Európa-bajnokságon szerepel, ahol rajta kívül több haladásos íjász is az indulók között lesz majd

Kategória: Sportíjászat

A Haladás VSE két versenyzője, Molnár József és Tomsics Balázs indul az augusztus 19-én kezdődő 3D: IAA Európa-bajnokságon. Mindkét íjászunk érmes helyezésekben bízik.

Hétfőn az ünnepélyes megnyitóval kezdődik Szlovákiában, egészen pontosan Varinban a 3D Európa-bajnokság, kedden pedig már a többnapos verseny is elrajtol.

A Haladás sportolói közül Molnár József barebow kategóriában indul harcba az érmekért. Dodesz úgy érzi, hogy nagyon jól sikerült a felkészülése, ezt bizonyítja az az aranyérem, melyet nem is olyan régen az országos bajnokságon nyert. Emellett pedig az edzéseken is kifejezetten jól ment neki: Ausztriában például két pályát is 92 százaléknál jobb mutatóval teljesített a felkészülési hetekben. Mind mentálisan, mind pedig fizikailag tökéletes állapotban van, így aztán egyértelműen éremért utazik Szlovákiába.

Nincs ezzel másként Tomsics Balázs sem. Toma a tavalyi sérülés miatt rosszul sikerült esztendő után most nagyon bizakodó. Úgy gondolja, hogy vadászreflex kategóriában minden esélye megvan a dobogós helyezésre. Persze elmondása szerint sokat számít majd a pillanatnyi forma, mivel egyre sűrűbb és erősebb a mezőny. Nagyon sok jó és elismert versenyző lesz az ellenfelek között. Mindenesetre a felmérő edzéseken ő is nagyon jól teljesített, így az érem simán összejöhet neki is.

Mindkét versenyzőnk indul majd csapatban is. Mivel nem egy kvartettben lesznek, akár négy medál is lehet a Haladás VSE össztermése az Európa-bajnokságon.

Addig is: Hajrá Dodesz! Hajrá Toma!

Kategória: Sportíjászat

Tovább gyűjtögetjük érmeinket a nyár beindulásával is. Javában zajlik a 3D szezon, a versenyek száma is megsokszorozódott az elmúlt hetekben. A tikkasztó hőség ellenére íjászaink nagy kedvvel látogatják a hétvégi versenyeket. Az első regionális forduló után Örkény felé vettük az irányt, ahol a versenyzés mellett két tagunk bírói feladatokat is ellátott. A két napos verseny után Molnár József vadászreflex kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A következő héten az Alpok-Adria Terepversenyén erős mezőnyben Dodesz szintén a harmadik helyezést érte el, viszont itt már Barebow kategóriában. Szabolcsi Bence a Suli Íjász Bajnokság sikeres kvalifikációja után a budapesti döntőben kiegyensúlyozott teljesítménnyel a dobogó harmadik fokára állhatott fel serdülő korosztályban.

A Regionális Bajnokság második fordulója Écsen került megrendezésre. A Ring SE csapata kihívásokkal teli megoldásokkal helyezte ki a célokat. Egyesületünkből szintén többen neveztek a megmérettetésre. WA rendszerben szervezett versenyen közel 150 versenyző vett részt. Szabolcsi Bencének, Tomsics Balázsnak, és Donázy Imolának ezüstérmet sikerült megszereznie.
 
A már tradicionális versenynek számító Fix Pont 3D elnevezésű verseny igazán közkedvelt az íjászok között. Általában a szervezők nem sajnálják versenyzőinktől a távokat, viszont a kis célokat sem. Idén sem könnyítették meg számunkra a versenyzést és kellően technikás pályát sikerült építeniük a Nemesvámos közeli erdőben. Baranyai Tamás barebow kategóriában a második helyet, Tomsics Balázs vadászreflex kategóriában a harmadik, és Seres Armand HU kategóriában az első helyet szerezte meg. Végül a Grand Prix 3. fordulóján Szekszárdon Tomsics Balázs a bronzérmet tudta megszerezni, kimagaslóan magas döntőben lőtt pontszámával. 👍✌️
 
#archery #sportíjászat #szombathely #sport #100years
text
text
text
text
text
text
text
text

Két éremmel kezdték meg a teremversenyek időszakát a Haladás VSE íjászai. Seres Armand és Tomsics Balázs állhatott fel a dobogóra.
A Haladás VSE két versenyzője, Molnár József és Tomsics Balázs indul az augusztus 19-én kezdődő 3D: IAA Európa-bajnokságon. Mindkét íjászunk...
Klubunk versenyzője, Molnár József fölényes győzelmet aratott a barebow kategóriában. Az Unikornis Egri Íjász Sportegyesület szervezésében Felsőtárkányban rendezték meg a sportág...
Tovább gyűjtögetjük érmeinket a nyár beindulásával is. Javában zajlik a 3D szezon, a versenyek száma is megsokszorozódott az elmúlt hetekben.
Ahogy telik 2019. úgy folyamatosan egyre több sporteredményt könyvelhetünk el. Versenyzőink továbbra sem tétlenkednek és sorra hozzák haza a kiérdemelt...
text
text
text
text

Szeretném, ha Szombathelyen és környékén minél többen íjászattal foglalkoznának (ki hobbi, ki verseny szinten). Úgy döntöttem, hogy indítok külön edzést a kezdők és az utánpótlás versenyzők számára. Ezt a sportot szinte bárki bármikor elkezdheti, sőt azt szoktam mondani, minél idősebb vagy annál nyugodtabb is.

Az oktatás egyénre szabott tematika alapján történik. Mivel egyéni sportág, ezért mindenkinek máshol tart a fejlettségi szintje. Feladatomnak érzem, hogy az utánpótlás versenyzők, olyan közegbe kerüljenek, ahol a sport, a fejlődés, a tanulás és a barátság a legfontosabb. Első hónapokban nem szükséges a felszerelés, mindent biztosítunk. 

Gyerekeknél alapvető a helyes technika megtanítása. Mivel az íjászat az egyik legösszetettebb sportág elég sok odafigyelést és koncentrációt igényel. Ezzel elősegítve a gyerekek teljesítőképességét és eredményességét az iskolában. Az íjászat lépcsőin haladva, megtanuljuk, hogyan lehetünk kitartóak, hogyan küzdjük le és álljunk fel egy kudarc után. Segítem a gyerekeket abban, hogy a sport által megtanult dolgokat, hogyan tudják beépíteni a mindennapi életükbe. Emellett folyamatosan felkészítem őket különböző versenyekre, országos bajnokságokra és Diákolimpiára. 

További információért keressetek bizalommal!

Takács Gergő

+36 30 6300 237

takacs.gergo@haladasvse.hu

6 éve vagyok a Haladás VSE Sportíjász Szakosztályának vezetője. Az út, amin idáig jöttünk rögös volt. Sok siker és kudarc tarkítja életünk. De sosem kívántam másik csapatot; az én csapatom a legjobb! Mindenkire egyformán büszke vagyok.  Csapatvezetőnek és edzőnek lenni, nem könnyű feladat. Sajnos, sokan elfelejtik, hogy felelőlesek vagyunk a hozzánk csatlakozó emberekért. Támaszt és biztonságot kell nyújtanunk a gyerekek és a fiatalkorú versenyzők számára.

A csapattal elszakíthatatlan bizalom fűz össze minket, ami hosszú idő alatt fonódott össze. Felelősséggel tartozom irántuk és fordítva. Tudom, hogy követnek és támogatnak. Tudják, mit szeretnék elérni és tudják, hogy számíthatnak rám. Sosem az ego vitt előre, mindig azt néztem, ami a csapat érdeke. Szabályokat hozunk, amik azért vannak, hogy a csapat együtt maradjon, és együtt haladjanak a célok felé. A vezető a csapatért dolgozik, a csapat a vezetőért, ez szimbiózis. Ez tartja mozgásban az egészet. 

Hiszünk abban, amit csinálunk, és hiszünk egymásban. Ez a Nibur SE filozófiája! 

2010-ben volt egy álmom, ami már nem csak enyém, hanem az övüké, a miénk!

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com